La Consulta del 25A tindrà observadors d’arreu de la Meditarrània

Els observadors internacionals ja van ser presents en les consultes del 13 de desembre i el 28 de febrer, però aquesta vegada hi haurà més representació mediterrània que mai.

Entre els observadors internacionals vinguts de diversos punts de la Mediterrània hi haurà alguns dels màxims exponents del nacionalisme sard, com el diputats Gavino Sale i Claudia Suncheddu. La llista encara no està tancada.

Per al president de la Federació d’Entitats de la Mediterrània Mare Nostrum, Jordi Miró, la presència d’observadors internacionals significa ‘legitimar les consultes’ i reconèixer el fet democràtic. De fet, els observadors no són els únics d’arreu del món que s’interessen pels referèndums, sinó que, com es va veure el 13 de desembre, les consultes també desperten l’interès de mitjans de comunicació internacionals, des del ‘China Today’ fins a ‘Al Jazeera’.

El president de la Federació d’Entitats de la Mediterrània Mare Nostrum, Jordi Miró, considera que aconseguir que hi hagi entre 30 i 40 observadors a les consultes és ‘l’èxit més palpable’ de l’entitat, que té 5 anys d’història. L’elevada participació d’observadors de la Mediterrània s’explica, en part, pel fet que l’assemblea general de la federació és el dia abans, el 23 i el 24 d’abril. Mare Nostrum, que agrupa les nacions sense estat d’aquesta àrea, preveu aprovar l’ingrés de noves entitats, originàries del poble amazic, el Kurdistan, el Sàhara i Palestina. Actualment formen part de Mare Nostrum diverses associacions de  Catalunya, Còrsega, Sicília i Sardenya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s