Manifest

Manifest de suport a la consulta ciutadana de Mollet del Vallès sobre la independència de la nació catalana.

 

En una societat democràtica els ciutadans, independentment de la seva procedència, han de poder opinar sobre qualsevol tema que afecti la seva vida.

I la manera més potent per a conèixer aquesta opinió és la consulta ciutadana, ja que no hi ha intermediaris, ni intèrprets, ni una delegació de la voluntat popular en res ni en ningú: el poble s’expressa directament.

Com que la nostra societat catalana té assumits els valors i la cultura de la democràcia, i com que el dret a decidir dels pobles forma part de diverses resolucions de les Nacions Unides, i està reconegut pel Parlament de Catalunya, també a Mollet del Vallès organitzem una consulta ciutadana el proper 25 d’abril sobre quin futur volem per al nostre País.

Tot plegat constitueix la conseqüència lògica de la voluntat de la Nació Catalana per salvaguardar les seves característiques i el seu dret a decidir lliurement.

Darrerament, el procés que començà amb la renovació de l’Estatut, els problemes per a aconseguir un finançament just, la gestió dels aeroports, i totes les dificultats per a reconèixer la personalitat nacional de Catalunya fan replantejar el model de relació amb l’Estat espanyol. Per tot això, el debat legítim sobre la independència està cada cop més present en la societat catalana, i apareix com una alternativa possible a l’actual situació.

Per tant, ha arribat el moment en què, tots els que estimem Catalunya decidim el nostre futur, tant si volem un estat propi per a Catalunya com si volem estar integrats a l’Estat espanyol: tothom té dret a dir-hi la seva.

Els sotasignants, molletans, molletanes i entitats, de tots els àmbits i sectors de la societat, del món professional, cultural, esportiu, agents socials i econòmics, manifestem el nostre compromís amb els valors cívics i democràtics, i reclamem que se’ns reconegui l’exercici del dret a decidir també a Mollet mitjançant la consulta ciutadana sobre la independència de Catalunya el proper 25 d’abril.

Finalment, fem una crida a tots els nostres veïns i veïnes per tal que hi participin i vetllin pel funcionament cívic, democràtic i transparent de la consulta i continuïn organitzant-se i treballant per fer un món més just i solidari.

Comissió ciutadana mollet.decideix
Mollet del Vallès, desembre de 2009

Deixa un comentari