L’Ajuntament d’Arenys de Munt encoratja el Parlament per convocar referèndum

El ple de l’Ajuntament d’Arenys de Munt aprova una moció que encoratja el Parlament de Catalunya a convocar un referèndum sobre la independència.

A proposta  del regidor de la CUP i responsable de la Coordinadora Nacional, Josep Manel Ximenis, i amb els vots  a favor d’AM2000, ERC, CiU, i el vot en contra del PSOE, el Ple de l’Ajuntament d’Arenys de Munt va aprovar el passat dijous 8 d’abril  una moció que encoratja el Parlament de Catalunya a convocar un referèndum vinculant sobre la independència.

“Encoratgem, com primer municipi que ha votat lliurement i democràticament la independència de la Nació Catalana, al Parlament de Catalunya a convocar un referèndum vinculant d’independència de la nostra nació durant l’any 2011, amb la pregunta ‘Està d’acord que la Nació Catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social integrat a la Unió Europea?’,  com a conseqüència de la consulta ciutadana sobre la independència de la Nació Catalana que s’ha realitzat, i es realitzarà, a centenars de pobles de la nostra nació entre el 13 de setembre del 2009 i el 20 de juny del 2010. Com a exercici determinant per poder expressar la voluntat de participació política de la ciutadania en la configuració del futur de Catalunya i en la reafirmació de la nostra realitat nacional.”

Des d’Arenys de Munt no podem quedar impassibles a aquest moviment ciutadà que està reclamant insistentment el lliure exercici del dret d’autodeterminació i que va arrencar a Arenys de Munt a partir d’una moció que va presentar en aquest Ple l’Assemblea de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) és per aquest motiu que ens felicitem per la determinació que ha mostrat el Parlament del nostre País i ens volem afegir al reconeixement que de la Consulta sobre la independència de la nostra nació s’ha fet.

És per aquest motiu que des de l’Assemblea de la Candidatura d’Unitat Popular d’Arenys de Munt es presenta a aquest Ple l’adopció dels següents acords:

Primer.- Felicitar-nos pel reconeixement que des d’una institució d’àmbit nacional com és el Parlament de Catalunya, s’ha fet de la Consulta sobre la independència de la Nació Catalana, que va arrencar a la nostra població, Arenys de Munt, i de la qual som els legítims originaris.

Segon.- Mostrem també el nostre suport a les més de 250 comissions populars organitzadores de les consultes celebrades el 13 de desembre de 2009 i el 28 de febrer de 2010  i encoratjar a les més de 250 noves comissions populars organitzadores de la consulta que es realitzarà els propers 25 d’abril i 20 de juny del 2010, com a expressió de la voluntat de participació política de la ciutadania en la configuració del futur de la nostra Nació i en la reafirmació de la seva realitat nacional. També encoratgem a tota la ciutadania ha col·laborar activament en les noves organitzacions i fem una crida a la participació en les mateixes.

Tercer.- Recolzem la ratificació que ha efectuat el Parlament de Catalunya de les dues resolucions de reconeixement del dret a l’autodeterminació de la nació catalana que va realitzar el mateix Parlament en data 12 de desembre del 1989 i 1 d’octubre del 1998 ratificades a la declaració del 4 de març del 2010.

Quart.- Encoratgem, com primer municipi que ha votat lliurement i democràticament la independència de la Nació Catalana, al Parlament de Catalunya a convocar un referèndum vinculant d’independència de la nostra nació durant l’any 2011, amb la pregunta ‘Està d’acord que la Nació Catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social integrat a la Unió Europea?’,  com a conseqüència de la consulta ciutadana sobre la independència de la Nació Catalana que s’ha realitzat, i es realitzarà, a centenars de pobles de la nostra nació entre el 13 de setembre del 2009 i el 20 de juny del 2010. Com a exercici determinant per poder expressar la voluntat de participació política de la ciutadania en la configuració del futur de Catalunya i en la reafirmació de la nostra realitat nacional.

Cinquè.- Manifestem que, Arenys de Munt, en proclamar la seva independència el 13 de setembre del 2009, fa arribar la seva veu a tots els pobles dels Països Catalans i del món i a tots els seus representants institucionals, demanant-los que estiguin al nostre costat i al costat de tots els catalans que lliurement han manifestat la mateixa voluntat en la consulta ciutadana sobre la independència de la Nació Catalana que s’ha dut i es durà a terme. I els oferim aportar-los tot el nostre esforç, tota la nostra ajuda i tota l’emoció del nostre poble renaixent per afermar la nostra voluntat de constituir una nació lliure entre totes les nacions lliures del món.

Sisè.- Fer arribar els presents acords a la mesa del Parlament de Catalunya i a cada un dels grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya.

2 responses to “L’Ajuntament d’Arenys de Munt encoratja el Parlament per convocar referèndum

  1. I don’t speak french so i can’t make out what this is about. My mistake.
    Nice template

  2. This is not french !! This is Català from Catalonia !!
    This website has been made to report on the independence referendum in Catalonia from Spain.

    Thanks for your interest

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s