Com va anar la conferència del Cercle Català de Negocis

Un objectiu, l’Estat propi. Així ho deifinien els ponents de la conferència del passat dijous 25 de març, Joan Condins i Albert Codinas.

.

Amb una mica de retard, a l’espera del gran nombre d’empresaris assistents a l’acte, va tenir lloc una exposició sobre la viabilitat d’un estat propi amb les xifres a davant. Els ponents ens van exposar tot de dades (en la majoria de casos extretes de fonts oficials), sobre l’explotació fiscal (així ens ho deifinien) i sobre la viabilitat econòmica per la recuperació dels diners, tant d’inversió com de recaptació, que es queda el Govern a Madrid.

.

.

La conferència va ser prou interessant, anunciada amb les paraules  “Les xifres són esgaliadores…” i “…us faran enfadar molt !!” pels dos ponents del Cercle Català de Negocis.

.

L’exposició es va basar en les xifres recopilades al llarg del temps i de fonts que, en molts dels casos, són de la pròpia Administració (del propi govern).

El dèficit fiscal català que supera els 22.000 milions d’euros, superior al 10% del PIB, la reducció d’impostos i beneficis socials si retornéssin els diners, i la proposta del CCN per algunes de les possibles inversions que es podrien fer a Catalunya amb aquests diners, van omplir la primera part de la conferència (tot recolzat amb dades i estadístiques reals que es poden trobar perfectament documentades al web del CCN).

La segona part de la conferència va ser la part pràctica, quina seria la metodologia a seguir per l’Estat Propi. I tant fàcil com què poc més de 60 parlamentaris votéssin a favor de la Independència de Catalunya en el Parlament, per posteriorment votar-ho popularment a través de referèndum.

Així de senzill es va plantejar. Ara bé, ni els polítics actuals ni l’actual Govern estan disposats a donar aquest primer pas.

Per la part que toca als empresaris, toca conscienciar-se que no és un perill aconseguir l’Estat Propi, sinó un benefici (donada la quantitat de diners que es perden cap a l’Estat Espanyol). La creació d’una xarxa o “lobby” (empresarial, sobretot)  per pressionar als partits polítics, amb l’objectiu que declarin al Parlament la independència de Catalunya.

.

.

En el torn de preguntes, va sortir un tema a debat sobre el missatge que el CCN vol difondre. Es va comentar, en diverses ocasions, si la informació (penjada al web) és, a més de català, en altres idiomes.  Curiosament, és previst de traduïr a l’anglés, alemany,… altres llengües de la resta del continent, però no al castellà…

.

.

Us deixem algunes fotografies de l’acte…

.

.

.

Si prefreixes pots veure la resta de les fotografies al FLICKR de MolletDecideix (Conferència CCN)

.

.

Les dades exposades en aquesta notícia són tretes del web del CCN i de la conferència del passat dia 25 de març al Casal Cultural.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s